14.9.2016

| Historie

Tour For The Beer I – 2013

7.5.2013

První oficiální „Tour For The Beer“!

Tour For The Beer II – 2014

16.4.2014

Druhý ročník pochodu za zlatavým mokem!

Nový web!

12.11.2014

Přecházíme z původního webu (tftb.cekuj.net) na nově založenou doménu tftb.cz a stránky začínají získávat nynější podobu.

Náramky

20.1.2015

Náramky

Pro účastníky máme připravené speciální „akreditační“ náramky, pokud o ně máte zájem již nyní, neváhejte nás kontaktovat.

GoPro-Man

22.2.2015

„GoPro-Man“ získal svůj oblek! Jelikož celou akci budeme natáčet z perspektivy jedno z účastníků, musíme ho od ostatních řádně odlišit. Be a HERO! Be a Beer HERO!

Sociální sítě

25.2.2015

Sledujte nás na sociálních sítích! Jsme na Facebooku,a Instagramu. | fb.com/tftbeer,  @tftb.cz, Hashtag: #TFTB

První hospoda

2.3.2015

A je to tady! První podnik, který při letošním TFTB navštívíme je LIVINGSTONE CLUB na Slovanech. Jeho profil si již nyní můžete prohlédnout v sekci „TFTB 2015“.

Hospoda č. 2

12.3.2015

Další a zároveň první podnik, který v rámci TFTB navštívíme bude „pavilon pět“. Hospoda také známá pod jménem Pivnice Sladovnická.

Hospoda č. 3

30.3.2015

Hemingway! – To je další podnik, který na naší pouti navštívíme.

Čtyřka

9.4.2015

Čtvrtým podnikem na naší cestě bude opět Bowling U Papírny. 🙂

Pětka

12.4.2015

Sousední podnik Motokáry Papírna je naše číslo pět.

Cíl

18.4.2015

Přeskočíme trochu na konec! Tour For The Beer 2015 zakončíme v Jameson Rock Clubu!

Dominik

20.4.2015

Místo tradiční Plachetnice začneme TFTB v centru Plzně v Dominikovi!

Šenk

23.4.2015

Pivo nám také natočí v pivnici U Šenku! Tradiční česká hospůdka také v centru Plzně.

Tour za námi!

1.5.2015

Děkujeme všem za účast, akce byla více než vydařená. V rámci TFTB 2015 jsme navštívili 8 podniků, do dvou jsme z nepochopitelných důvodů nebyli vpuštěni. (Jeden z členů našeho spolku měl na sobě maskáče :D) Ještě jednou díky všem, kteří se podíleli na parádní atmosféře, která akci doprovázela a těšíme se v roce 2016!

2,5 hodiny záznamů

12.5.2015

GoPro kamera zaznamenala přes 2,5 hodiny záznamů.

Bradavka

13.5.2015

Během Tour nebylo zraněno žádné zvíře a nebyl rozbit žádný žádný pulitr. Zraněna a vzrušena byla jedna bradavka.

Další ročník

7.1.2016

Další ročník Tour For The Beer je předběžně naplánován na pátek 29.4.2016, sraz v 17:00 klasicky před VOŠ a SPŠE Plzeň.

Prvně do Pátýho

17.1.2016

První hospoda bude samozřejmě „Pátej“ alias Pivnice Sladovnická.

Druhá – Třetí

31.1.2016

Kulturní dům Jas, originální pivnice má číslo 2. Z Jasu míříme do Hemingwaye.

Papírna

14.2.2016

Číslo 4 bude mít v roce 2016 opět Bowling U Papírny.

GoPro opět na Tour!

16.2.2016

GoPro opět na Tour!

Prozatimní Lineup

16.2.2016

Prozatimní Lineup

TFTB pro Totem

27.2.2016

Tour For The Beer podpoří mezigenerační a dobrovolnické centrum Totem! Přijď na Tour, kup si upomínkový náramek a podpoř dobrou věc. Všechny utržené peníze pak společně darujeme právě Totemu, který už s nima naloží nejlepším možným způsobem. TFTB vybírá peníze pro Sašu. „Ti, co nevědí – Saša je po těžké autohavárii už 6 let upoutaný na lůžko, nepohyblivý. Jáchym mu pomohl najít nový způsob spojení se životem venku přes počítač. Aby ho mohl využívat bez pomoci druhých lidí, potřeboval by ústní ovladač, který stojí téměř 60 000Kč.

S TFTB na RfP

6.3.2016

S TFTB na RfP

Jeď s TFTB na festival Rock For People – aneb máme pro Vás dva lístky! Co pro to musíš udělat? Přijď • na Tour a koupí náramku finančně podpoříš Totem. Během Tour • nahraj • na náš facebook fotku a přidej k ní hashtagy ‪#‎totem‬ a #rfp2016. Dvě nejlepší, nejoriginálnější, nejdebilnější oceníme lístkem.

Restart

13.3.2016

Číslo 6, hospůdka Restart 22. Už jen 4 místa na našem „line-upu“!

Šach Mat

27.3.2016

Restaurace & bar Šach Mat. I sem zavítáme v rámci Tour For The Beer – číslo 7.

Útěk

30.3.2016

O útěk z Alcatrazu budeme usilovat v pátek 29. dubna v rámci Tour For The Beer! Nejdříve dobrovolně vstoupíme na půdu tohoto plzeňského podniku, který se nachází na Klatovské třídě a následně realizujeme náš plán úprku do cílové zastávky! Číslo 9 to je Club Alcatraz.

Houwárek

3.4.2016

Pivovar Stará škola Chudenice – Pivnice U Kance , kde čepují například výborný Houwárek! Naše další zastávka na TFTB, aneb n.8!

Trasa naplánována.

15.4.2016

Trasa naplánována.

Náš lineup je kompletní! Posledním podnikem, který v rámci letošní Tour For The Beer navštívíme bude Sitcom!

Díky všem!

30.4.2016

Díky všem!

Děkujeme všem za účast! Akce se více než povedla, uvidíme se příští rok!

Jdeme počítat

5.5.2016

16:00 – Pivnice U Šenku, budeme počítat vybrané peníze. Takže jestli máte čas a chcete nám pomoc nebo máte prostě jenom chuť na pivko, rádi vás uvidíme. Cheers 🍺

2.235 Kč

5.5.2016

 2 235 Kč – přesně tolik se nám všem podařilo vybrat!! Ještě jednou díky a nezapomeňte dodržovat pitný režim! 🍺

Předání

16.6.2016

Předání

Dnes byl ve FN nemocni v Plzni slavnostně předán speciální ovladač na PC, na který jsme MY všichni přispěli!

Tour For The Beer V – 2017

11.1.2017

Tour For The Beer V – 2017

Tour For The (Brewing) Beer

20.1.2017

Pivo je pro nás na Tour samozřejmě jeden z nejdůležitějších itemů! Ale víte jak vůbec taková výrobní procedura probíhá? Stručně si vysvětlíme základní principy, postupy a odhalíme si všech 10 hospod, do kterých na konci dubna zamíříme.

Slad

2.2.2017

Jak dojdete od ječmene ke sladu? Máčením, klíčením a sušením. Stálé hosty Tour by mohlo napadnout máčení ve fontáně před průmkou, hledání klíčů, které přitom vypadly z kapsy a zůstaly pod vodou, a nakonec sušení, aby vás ve Sladovnické pustili sednout. Doopravdy to jsou ale tři fáze procesu nutného k výrobě piva. Namočením ječmen totiž začne klíčit. Tmavý slad se máčí déle, ale i světlému to trvá asi pět dní. My naštěstí budeme od fontány ve SLADU asi za pět minut.

Šrot

15.2.2017

Při výrobě piva je potřeba sladová zrna porušit tak, aby se z nich mohly dostat potřebné látky. Zajímavostí je, že se nesmí porušit obaly zrn (šlupky), které pak pomáhají k přirozené filtraci. To snad ale nemusíme psát. Že se slad musí šrotovat je každému jasné. A JAS je již druhá zastávka, takže my na šrot zatím nebudeme.

Rmutování

3.3.2017

Ve fázi rmutování dochází ke štěpení cukrů enzymy, které byly právě ve sladových zrnech. Proces rmutování má výroba piva společný např. i s výrobou whiskey. A právě whiskey byla oblíbeným nápojem Ernesta Hemingwaye. Kdo bude mít chuť si na tohoto spisovatele zavzpomínat, může si jeden z těchto nápojů objednat na třetí zastávce ve stylovém anglickém pubu HEMINGWAY.

Scezení

5.3.2017

Dalším krokem k výrobě piva je scezení. Při něm se musí oddělit tekutá část od mláta. Mláto je zbytek sladu, který vznikl ve fázi rmutování. Při domácím vaření piva můžou mít s cezením začátečníci problém. Aby vzniklá tekutá složka nebyla kalná, musíte mláto do scezovací nádoby dávat opatrně a postupně naložit. Při scezování se vykašlete na používání cedníků, plachetek nebo papírů, ale na PAPÍRNU, jako naší čtvrtou zastávku, rozhodně zapomenout nesmíte.

Chmelovar

12.3.2017

Mladinovou pánev už jste mohli vidět i v hospůdkách s vlastním pivovarem. V ní probíhá další fáze, které se říká chmelovar. Jak postup, tak přidávání dalších surovin během této fáze záleží na každé značce piva. Např. chmel a kyseliny z něj dodají pivu hořkost. Obecně ale platí, že by se mělo vypařit asi deset procent vody a enzymy přestanou dále rozkládat cukry díky vysoké teplotě. Že bude teplo i v JAMU se nám bude hodit, protože právě před tímto klubem nás čeká nejdelší pěší část Tour.

Chlazení

25.3.2017

Ve fázi chlazení se teplota sníží na nějakých devět stupňů. Díky rychlému ochlazení se srazí bílkoviny a pivo se tak samovolně vyčistí a není kalné. Když si vaříte pivo doma, věřte, že ochladit takové množství v co nejkratším čase není žádná legrace. Použít můžete třeba PET láhve naplněné vodou a zmrazené v mrazáku. Nejlépe se však chladí v zimě, kdy můžete celou nádobu postavit do sněhu. Když se vám nepovede rychlé chlazení, můžete

Kvašení

29.3.2017

Fermentace. Kvašení. Schválně myslete na pivo a zkuste si to vyslovit. Kvašení. Ta chuť na jazyku. K mladině se přidají kvasinky, které žijí jen za nízkých teplot. Jsou jich dva typy. Spodní a svrchní. Ty spodní potřebují právě nižší teplotu, oba druhy ale fungují skoro stejně. Díky kvasinkám část cukru zkvasí na ethanol. A tohle je pro nás pivaře ten pravý zázrak. Mohli bychom to přirovnat k celému zázraku bytí, který může cestovatel podle Stopařova průvodce po galaxii vidět v restaurantu NA KONCI VESMÍRU. I my tu možná nějaký zázrak uvidíme. Přece jen už to bude sedmá zastávka.

Zrání

2.4.2017

Po kvašení však nemůžeme pivo hned pít. Musí nejprve dozrát. To probíhá v tancích za určitého tlaku a při nízké teplotě okolo 2 stupňů. Každý typ piva zraje jinak dlouho. Výčepní pivo je hotové dřív než třeba ležák. Na ten si musíte počkat klidně i 60 dní. Výroba piva trochu připomíná šachy. Je dobré si hru promyslet, nehrát zbrkle ale na svou příležitost si trpělivě počkat a zakončit hru parádním šach-matem. To my ale v Šach-matu končit nebudeme. Je to totiž teprve osmá zastávka na naší tour.

Stáčení

15.4.2017

Pomalu se blížíme do finále, protože přichází na řadu stáčení. Do čeho je možné stáčet pivo určitě všichni víme. Sudy, lahve, plechovky a v dnešní době plastů nesmíme zapomenout ani na PET lahve. Po devátém pivu ze sudu už by někdo z nás mohl být opilý, jak zákon káže. Nebo chcete-li jako kanec. Proto se krásně hodí, že předposlední zastávka je U Kance, kam takový člověk výborně zapadne.

Konzumace

20.4.2017

A poslední fázi budeme touhle dobou již nějakou chvíli procvičovat. Konzumace je totiž to, co nás na pivu nejvíc zajímá a baví. Konzumace piva mi také připomíná jeden český seriál. Hospoda. Určitě ho znáte. Babula, Jozka i děda Horáček jsou nezapomenutelní. Hospoda je jedním z mých oblíbených sitkomů. A na poslední zastávce se v jednom Sitcomu ocitneme i my.

Trasa pro rok 2017

27.4.2017

Trasa pro rok 2017

Známe všechny podniky pro rok 2017 a budeme se na všechny těšit v pátek, 28. dubna po páté hodině odpoledne, kdy se společně vydáme na naší pouť, která začne v Pivnici Sladovnické.

Náramky 2017

28.4.2017

Náramky 2017

Nové náramky pro rok 2017. Výtěžek z jejich prodeje poputuje na konto Dětského oddělení FN Plzeň.

TFTB 2017 za námi!

1.5.2017

TFTB 2017 za námi!

Na Tour dorazil historicky největší počet účastníků. Úspěšně jsme dokončili celou trasu. Nikdo nebyl zraněn a podařilo se vybrat úžasných 5.100 Kč.

Návštěva a předání FN Plzeň

6.6.2017

Návštěva a předání FN Plzeň

„Dnes jsme navštívili Hemato-onkoligické oddělení dětské kliniky ve FN Plzeň. Díky všem z Tour For The Beer děti dostaly spoustu nových knížek a na relaxační zahrádce můžou odpočívat na čtyřech nových polohovacích křeslech. Po oddělení nás provedla úžasná herní terapeutka Martina Tytlová, která slíbila svou účast na příští Tour. Ještě jednou velké díky všem a máte-li žízeň, zastavte se na jedno pivo v Pivnice U Šenku.“

Ještě jedno díky!

10.6.2017

Ještě jedno díky!

Ještě jedno velké díky patří z FN Plzeň všem účastníkům TOUR FOR THE BEER! Uvidíme se v roce 2018.

AFTERMOVIE 2017

8.8.2017

AFTERMOVIE 2017

Přehrát si můžete oficiální Aftermovie z jubilejního pátého ročníku Tour For The Beer! Odkaz zde! http://tftb.cz/2018/01/02/tftb-2017-aftermovie/  

Tour For The Beer VI – 2018

3.1.2018

Tour For The Beer VI – 2018

Už šestý ročník Tour For The Beer se uskuteční opět v pátek, 4. května. Na seznamu bude opět 10 podniků! Těšíme se na vás.